Kallioinen Infra toteuttaa kokonaisvaltaista rakentamista

25.8.2022

Kesä on tunnetusti maanrakentamisen vilkkainta sesonkiaikaa. Kallioinen Infran työmailla tehdään tällöin kovasti töitä ja pitkiä päiviä. Kallioinen Infra on tärkeä osa Kallioinen Yhtiöt -konsernia, ja se tarjoaa jo melkein 50 vuoden kokemuksella maanrakennusta ja maanrakentajan vuokrakalustoa.

Kallioinen Infran työmaalla tämä kokemus näkyy silminnähtävänä laatuna tekijöiden työnjäljessä. Kallioinen Infran työnjohtaja Mikko Haakana valvoo maanpohjakairauksia työmaalla Hämeenlinnassa. Artikkelia varten haastattelu tehtiin koneiden pyöriessä taustalla. 

– Tyypillisiä projektejamme ovat toimitilarakennusten ja talojen maatyöt. Meiltä onnistuvat yhtä hyvin laajat urakkakokonaisuudet kuin yhden kaivurin ja kuljettajan toteuttamat tuntityöt, Haakana kertoo. 

Kallioinen Infra on toteuttanut esimerkiksi Hämeenlinnan MP-Maustepalvelut Oy:n logistiikkakeskuksen pohjatyöt. Kesällä 2022 samalla työmaalla tehdään maapohjan kairauksia. Järvenpäässä on puolestaan menossa samanaikaisesti koulurakennuksen infran toteuttaminen. 

– Suurin osa asiakkaistamme on rakennusliikkeitä, kuntia, taloyhtiöitä ja yrityksiä, mutta jonkin verran on myös yksityisiä rakentajia, Haakana lisää. 

Kallioinen Infran maanrakennuspalveluihin kuuluvat esimerkiksi salaojaremontit, maapohjan massanvaihdot, perustus- ja pintatyöt, putkitukset, liitostyöt sekä kaapeloinnit. Kallioinen Yhtiöt kohteet sijaitsevat eteläisessä Suomessa, 100 km säteellä Hyvinkäältä. 

Modernia ja monipuolista kalustoa

Kallioinen Infra Oy:n käytössä oleva kalusto on hyvin monipuolista ja nykyaikaista. Kaivinkoneita löytyy pienimmistä yksitonnisista aina 24-tonnisiin asti. Kaivinkoneita voidaan toimittaa työmaalle tela- tai pyöräalustaisena tarpeen mukaan.

Kaivinkoneiden lisäksi työmaalle saadaan paikalle pyörä- ja yhdistelmäkuormaajia, maansiirtoautoja, dumppereita, valssijyriä ja muuta maantiivistyskalustoa. Tilaukseen voi ottaa mukaan tankkauspalvelun työmaalle ja vahingon tai varkauden varalle tilaajan vastuita alentavan Rent-Turvan.

Kallioinen Yhtiöt erottuu kilpailijoistaan sillä, että tarjolla on maanrakennuskoneiden lisäksi myös muuta rakentamisessa tarvittavaa vuokrakalustoa ja mobiilinostureita. Näitä toimittavat Kallioinen Rent Oy ja Kallioinen Cranes Oy. Erilaista kalustoa ja laitteita löytyy noin 3000 kappaleen valikoima.

Kallioinen uusii käytössä olevaa kalustoaan säännöllisesti. Esimerkiksi vuonna 2022 on tullut 15 uutta kaivinkonetta, jotka on varusteltu uusimmalla tekniikalla ja digitaalisilla ohjausjärjestelmillä. Näillä kyetään ohjelmoimaan työsuunnitelmat koneeseen, joka lisää työn sujuvuutta, tarkkuutta sekä turvallisuutta.

Yhden luukun palvelua

Kallioinen Yhtiöiden toiminnan jokaisella osa-alueella on omat vastuuhenkilöt, joiden puoleen asiakkaat voivat kääntyä tilaustarpeissaan. Mikko Haakana kertoo käyvänsä myös itse tutustumassa jokaiseen kohteeseen henkilökohtaisesti.

– Vastuuhenkilöt tekevät yhteistyötä ja suunnittelevat haluttaessa tilaajan koko projektin tarpeet, jolloin palvelun saa kätevästi yhdeltä luukulta, Haakana vinkkaa.

– Kunnia-asiana on, että asiakas saa urakalta juuri sitä, mitä on tilannutkin. Haakana jatkaa.

Urakan ja tilauksen hinta voidaan laskea yhteystarjouksena tai osa-alueiden erillisinä tarjouksina. Haakanan mukaan tilaajat ovat nykyisin kiinnostuneita saamaan maanrakennusurakan kokonaispakettina, näin asiointi urakoitsijan suuntaan tapahtuu yhden vastuuhenkilön kautta.

Kallioinen Yhtiöiden henkilöstöä ohjaavat yhteiset, henkilöstön itse määrittelemät arvot: yhteistyö, luotettavuus, kunnioitus. Kallioinen Yhtiöiden kunnia-asiana on, että asiakas saa juuri sitä mitä tilaa.

Kallioinen Yhtiöt -konsernin historia ulottuu vuoteen 1973, jolloin Veijo Kallioinen Hyvinkäältä aloitti toiminnan maanrakennuksen parissa ja laajensi sitä pian raskasnostopalveluihin. Perustajamme on edelleen mukana konsernissa, joka on ajan saatossa laajentunut useiksi yhtiöiksi. Työntekijöitä on nykyään 55 ja toimitusjohtajana toimii Isto Nuorkivi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!