Kallioinen kehittää Riihimäen Vanhasta Lasitehtaasta luovan alan keskusta

22.2.2023

Kallioinen Yhtiöt on paljon muutakin kuin konevuokraamo, kiinteistövuokraustoimintamme on meille hyvin tärkeää ja kehitämme kiinteistöjämme pitkäjänteisesti asiakkaidemme tarpeet huomioiden. 

Olemme vahvasti mukana kehittämässä Riihimäki-Hyvinkään talousaluetta. Hankkimamme Riihimäen vanha lasitehdas on meille erityisen tärkeä kiinteistö, josta kehitämme luovan alan keskusta.

Lasitehtaan uusi tuleminen

Vanhan Lasitehtaan alue on historiallisesti merkittävä ja siellä onkin jo vuokralaisina lasistudioita, puuseppä ja keramiikkataiteilija. Tarkoituksena on yhteistyössä Riihimäen kaupungin kanssa saada vanhalle tehdasalueelle lisää luovan alan vuokralaisia luoda alueesta viihtyisä kulttuurikeskus Helsingin Kaapelitehtaan tai Tallinnan Telliskiven tyyliin.

– Lasitehdas on meille iso investointikohde. Yli viiden hehtaarin suuruisella alueella on noin 10 rakennusta, joiden kunto vaihtelee. Remontoitavaa tilaa on yli 20 000 neliötä. Työsarkaa riittää alueella pitkäksi aikaa, Kiinteistöpäällikkömme Juha Vihavainen toteaa.  

Suojeltuun pääkonttoriin on visioitu myös hotellia. 

Tyytyväisiä vuokralaisia

Kallioisella on jo noin 40 vuokrattavaa kiinteistöä, joiden koot vaihtelevat 500 neliömetristä 7 000 neliömetriin. Vuokrattavien kohteiden joukossa on niin tuotanto-, toimisto- ja liiketiloja sekä lämmintä ja kylmää varastotilaa. Kaikki kiinteistömme sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella.  

Kallioinen Kiinteistöt hankkii jatkuvasti uusia tiloja ja rakennamme myös itse uusia kohteita. Parhaillaan meillä on kolme uudiskohdetta, joista yksi on kierrätyskeskus Vaasassa.  

Vuokralaisia on noin 120 aina yksityisyrittäjistä talotehtaaseen. Kallioisella kaikkia vuokralaisia kuunnellaan herkällä korvalla asiakkaiden tarpeet huomioon ottaen. Vuokralaisiltamme saatu palaute onkin ollut kannustavaa. 

Kallioisen vahvuus on siinä, että voimme tarjota vuokralaisille kaikki heidän tarvitsemansa palvelut ja kiinteistökehittäminen on pitkäjänteistä ja luottamuksellista toimintaa.  

Asiakkaiden kanssa solmitaan pitkiä vuokra- ja kiinteistönhoitosopimuksia. Viime aikoina olemme panostaneet erityisesti kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen. Säästöjä energiakuluihin saadaan aikaan muun muassa ilmalämpöpumppujen, led-valaisimien ja IV-koneiden automatiikan avulla. 

– Vanhoissa kiinteistöissä koko lämmitysjärjestelmän vaihto on aina iso investointi. Siksi mietimme tarkkaan, miten ja milloin se kannattaa tehdä, Vihavainen toteaa. 

Jos olet kiinnostunut hankkimaan tilat Lasitehtaalta tai jostain muusta kohteestamme, ole meihin rohkeasti yhteydessä! 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!