Kallioinen Yhtiöt toteutti MP-Maustepalvelu Oy:n uuden logistiikkakeskuksen Hämeenlinnaan

14.8.2021

Kiinteistöjen vuokraukseen keskittynyt Kallioinen Yhtiöt Oy pyrkii aina löytämään juuri asiakkaan tarpeeseen sopivat toimitilat. Usein sellaiset löytyvät valmiina tai pienillä muutostöillä, mutta joskus asiakkaalle toimivia tiloja ei löydy valmiina.
Silloin Kallioinen Yhtiöt voi rakennuttaa asiakkaalle vuokrattavaksi aivan uudet toimitilat.

Liiketoiminnan kasvun myötä MP-Maustepalvelu Oy:lle tuli ajankohtaiseksi laajempien tilojen vuokraaminen logistiikkakeskukselleen. Sellaisia ei löytynyt valmiina vuokramarkkinoilta sopivalla sijainnilla, joten Maustepalvelu ja Kallioinen Yhtiöt tekivät suunnitelman rakentaa uudet logistiikkatilat Maustepalvelun silloisen liikepaikan viereiselle tontille.

Uuden logistiikkakeskuksen hankkeen rakennuttajana toimi Kallioinen Yhtiöt ja rakennustöistä vastasi Tekova Oy. Logistiikkakeskuksen projektiin valjastettiin myös koko muu Kallioinen konserni; Kallioinen Infra toteutti maanrakentamisen, ulkopuoliset putkityöt ja piharakentamisen; Kallioinen Cranes toimitti nostopalvelut, ja Kallioinen Rent toimitti lähes kaikki työmaalla tarvitut rakennuskoneet.

Tällainen yhteistyö kokonaisen konsernin kanssa oli Tekovan Jaakko Linnanmäellä uutta, mutta loppujen lopuksi osoittautui toimivaksi:

– Oli kieltämättä mielenkiintoista vetää projektia, jossa tilaaja (Kallioinen-konserni) toimi lisäksi aliurakoitsijana ja rakennuskoneiden toimittajana. Osaltaan tämä toimintamalli takasi sen, että vastaukset ja ratkaisut olivat aina lähellä, ja toiminta sitä kautta äärimmäisen joustavaa.

Logistiikkakeskuksen rakennusprojekti alkoi lokakuussa 2020 ja eteni aikataulun mukaan. Maustepalvelu pääsi muuttamaan uusi vuokratiloihin 12.8.2021. Vuokrattavaa tilaa tuli kaiken kaikkiaan 3800 m².

– Rakennusprojekteissa joudutaan aina varautumaan ikäviin yllätyksiin, mutta tämä projekti meni jopa poikkeuksellisen sujuvasti, miettii Kallioinen Yhtiöiden Veijo Kallioinen

Maustepalvelun toimitusjohtaja Mikko Salonenkin pitää projekti onnistuneena:

– Yhteistyö oli sujuvaa, onnistuimme saamaan mitä halusimmekin. Alussa viivästyksiä syntyi mm. yllättävästä viitasammakkolöydöksestä, mutta aikataulussa kirittiin ja projekti valmistui päivälleen.

Kallioinen Yhtiöt haluaa olla tulevaisuudessakin valmis vastaamaan asiakkaan vuokratoimitilatarpeisiin. Kallioinen Yhtiöt laajentaa koko ajan kiinteistökantaansa ja tarvittaessa ryhtyy uuteen rakennusprojektiinkin asiakkaan toiveiden mukaisen toimitilan rakentamiseksi, mikäli sellaisia ei valmiina löydy.

– Pyrimme aina tarjoamaan asiakkaalle juuri hänen liiketoimintaansa sopivat tilat. Usein se onnistuu nykyisiä, olemassa olevia vuokrakohteitamme muokkaamalla. Joskus kuitenkin uustuotanto on asiakkaalle paras ratkaisu. Parhaiten oikeanlaisen vuokratilan löytyminen lähtee liikkeelle, kun asiakas soittaa minulle ja kertoo toivomuksensa toimitilan suhteen. Yhteistyöllä saadaan aikaseksi ratkaisu, jonka lopputuloksena on pitkäaikainen tyytyväinen vuokralainen, kertoo Kallioinen Yhtiöiden kiinteistöpäällikkö Juha Vihavainen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!