Perheyrityksen filosofia on voimissaan

24.9.2021


Calcus kävi haastattelemassa Kallioinen Yhtiöiden toimitusjohtajaa Isto Nuorkiveä.
Julkaisemme Calcuksen kirjoittaman jutun myös tässä:

Aluksi oli kone ja kuljettaja. 

”Kaikki lähtee historiasta”, Kallioinen konsernin toimitusjohtaja Isto Nuorkivi sanoo ja luo katsauksen hyvinkääläisen Veijo Kallioisen 48 vuotta sitten perustaman perheyrityksen taustaan. ”Veijo osti maanrakennuskoneen, veli hyppäsi koneen käyttäjäksi, ja Veiska itse hankki lisää hommia. Siinä tapahtumat lyhyesti. Tuolloin ehkä sattumanvaraiselta kuulostanut liiketoiminta lähti kasvamaan sen mukaan, missä ilmeni konetarvetta ja maanrakennukseen liittyviä aktiviteetteja.” 

Kokonaisuutena vakaata liiketoimintaa 

Koneita tuli lisää ja business laajeni vuokraus- ja nostopalveluihin sekä kiinteistöjen vuokraus- ja kehitystoimintoihin. Kallioinen konsernin palvelutarjonta poikkeaa Nuorkiven mukaan tyystin tavanomaisesta vuokrausta harjoittavan yrityksen toimintamallista. ”Tuotamme nostopalvelut ja koneille kuljettajat. Tarvittaessa otamme kokonaisvastuun esimerkiksi uusien toimitilojen rakentamisesta asiakkaalle.” 

Kallioinen Rent, Cranes, Infra, Kiinteistöt. Toimipisteitä on kolmella paikkakunnalla: Hyvinkäällä, Espoossa ja Valkeakoskella. Nuorkivi kuvaa viime vuosien liiketoimintaa kokonaisuutena vakaana; kannattavuus on Nuorkiven mukaan pysynyt tasaisena, vaikka yritystoiminnan eri sektoreiden vertailu on viime vuosina ollut hankalaa. ”Toiminta on muuttanut muotoaan, mutta eri osa-alueet ovat tukeneet toisiaan silloin, kun notkahdusta jollakin toimialalla on ollut nähtävissä”, hän sanoo, mutta korostaa, että tämä vuosi on ollut kaikilla rintamilla erittäin hyvä. ”Pandemia ei ole vaikuttanut, ja olemme reilusti edellä tehtyjä tulosennusteita.” 

Turvallinen työpaikka motivoi 

Nuorkivi kiittää poikkeuksellisen lämpimästi perheyrityksen ilmapiiriä. ”Alusta lähtien Kallioinen Yhtiöissä on ollut filosofia, jonka mukaan töitä löytyy halukkaille ja tekeville aina. ”Yt-neuvotteluja ei ole pidetty, eikä lomautuksia tarvittu”, hän sanoo. 

Työpaikan tarjoama turvallisuuden tunne on toisaalta myös sitouttanut ja motivoinut porukkaa: ”Meillä viihdytään, ja huonoina aikoina on ponnisteltu yhdessä yhteiseen tavoitteeseen.”, Nuorkivi sanoo ja korostaa vastuun ja vapauden merkitystä. ”Yhtiössä on matala hierarkia. Tiedämme, että kukin hoitaa tehtävänsä: luottamus esimerkiksi vuokraamojen esimiehiin on rikkumaton. 

Joustavuus ja luotettavuus ovat valttikortit 

Monialaisessa yritystoiminnassa menestystekijöille ei aina löydy yhtä yhteistä nimittäjää. Kallioinen konsernissa asiaa on puitu, ja yhteiseksi tekijäksi eri sektorien välillä on nimetty hyvä palvelu. ”Kilpailu on jatkossakin kireää. Samoja koneita on tarjolla myös muilla, joten massasta poikkeavan palvelutarjonnan lisäksi erottuminen edukseen myös asiakaspalvelussa on yksi menestyksen avaimista”, Nuorkivi sanoo. ”Asiantunteva ja perheyhtiön myönteisestä ilmapiiristä lähtevä joustava tekeminen ja luotettava kumppanuus ovat Kallioinen konsernin valttikortit.”

Ota yhteyttä ja kysy lisää!