Syys- ja talvityöt odottavat taloyhtiöitä – joskus hommaan kannattaa vuokrata kone

4.10.2023

Syksy tulee ja lehdet tukkivat räystäät. Räystäät tarvitsisi tyhjentää tai vesi kulkeutuu aivan väärään paikkaan. Pahimmillaan yli vuotava saattaa pilata talon rakenteita. Mutta kun rännien putsaus on inhottavaa ja hankalaa puuhaa katolta suoritettuna!

Kannattaisiko ehkä kuitenkin vuokrata puhdistushommaan henkilönostin? Mistähän sellaisen saisi nopeasti ja ketterästi, mitähän se maksaisi ja millä sen saisi kuljetettua? Talonmiehen tai -naisen aamuyön tunteina päässä pyöriviin ajatuksiin vastauksia antaa Sokkisen Hannu, Kallioinen Rentin myyjä Espoosta:

– Meiltähän sellaisen nostimen saa. Henkilönostimista kannattaa valita perässä vedettävä, koska sellaisen saa hinattua auton peräkoukussa ja räystäshommissa on helppo pakitella pieniinkin väleihin.
– Nostimen korkeudesta riippuen vuokrahintaa tulee 60e-200e päivässä. Rahti maksaa pääkaupunkiseudulla noin 80 euroa suuntaansa, mutta itse noudettuna tätä kustannustahan ei tietenkään tule.
– Laitteet ovat helppokäyttöisiä ja toimivat sähköpistokkeesta tulevalla sähköllä. Polttomoottorikäyttöisiäkin valikoimassa on, jos sähköä ei ole saatavilla lähellä.
Nostimen vuokraus helpottaa ja nopeuttaa räystäiden puhdistusta huomattavasti eikä kustannuskaan päätä huimaa.

Kun räystäät on kunnossa ja syksy muuttuu talveksi taloyhtiön ulkoalueista huolehtiva ei saa silti öitään nukuttua. Kuka huolehtii lumitöistä? Millä ilveellä lumet saa kolattua ja siirrettyä pois kulkutöitä tukkimasta? Omaksi ei konetta voi ostaa, kun kesällä sille ei löydy käyttöä. Onkohan koneita tarjolla vuokralle vaan lumitöiden ajaksi?

– Pyöräkuormaajia lumitöihin löytyy vuokraamosta monen kokoista, varmasti jokaisen tarpeeseen sopivaa. Koneet toimitetaan vuokralle tarvittavien lisälaitteiden kanssa, aurat ja kauhat tulevat siis koneen mukana.
– Pyöräkuormaajien hinnoista kannattaa pyytää tarjous riippuen koneen koosta ja tarpeen pituudesta riippuen. Koneita saa vuokralle lyhyeksi ajaksi tai vaikka koko talveksi. Listahinnat lumihommiin sopiville koneille ovat noin 150 – 280 eurossa per päivä. Kallioisen valikoimasta voi myös vuokrata koneen kuljettajallakin, jos talvimyrskyn iskiessä meinaa hautautua lumeen, naurahtaa Hannu.

Kallioinen Rent Oy

Palveleva rakennuskonevuokraamo

Espoo 

Juvan teollisuuskatu 5

040 350 15 04 

Hyvinkää

Metsämutilantie 1

040 591 12 87

Valkeakoski

Korentinkatu 2

040 350 63 49 

Järvenpää

Vanha Yhdystie 6

040 678 4484

Tai tarjouspyynnöt suoraan Hannulle:  

Hannu Sokkinen 0400 485 250  

[email protected]  

Ota yhteyttä ja kysy lisää!